Helg och kräkis

Nu har det gått några dagar sedan senaste inlägget. Och det har sin naturliga förklaring.

I lördags sattes vi oss i bilen för vår första längre tur med bebben i bilen. Vi visste att det i vanliga fall tar cirka tre timmar så vi hade räknat med runt fem. Tror vi var framme efter fyra timmar. Allt gick toppen. Lillkillen var hur snäll som helst.

Väl framme togs vi emot av våra goa vänner som vi inte sett sedan i somras. De har en liten tjej på snart ett år som är en riktigt liten goding.
Vi bjöds på god lunch sen tog vi oss ut för en sväng på stan men det var så jäklans kallt så det gick knappt att gå. Så till slut var vi tillbaka i deras mysiga lägenhet igen. Vi busade med barnen och försökte få dem att sova. Och till slut efter mycket om och men sov de gott och vi kunde äta god middag. Efter maten spelade vi ”på spåret”. Tjejerna mot killarna. Och ja, tjejerna vann såklart 2 gånger!

Nästa morgon som också är vår kompis födelsedag kommer sambon in i vårt gästrum och säger att födelsedagsbarnet har mått illa hela natten och nu på morgonen har han kräkts. Jag blir illamående bara av att hon berättar detta. Samtidigt säger hon att det kan vara kombon av att dricka whisky och kaffe. Men nja, inte så troligt. Vi äter frukost, sjunger för födelsedagsbarnet och ger honom lite presenter. Tyvärr blir han inte bättre utan får gå tillbaka till sovrummet för att vila. Vi andra går ut på en promenad. Denna gången är det inte lika kallt så vi kan gå en lite längre promenad. Men under promenaden känner jag att nää det är inte bara tanken som gör mig illamående, jag mår verkligen illa. Tillbaka från promenaden bestämmer vi oss för att det är lika bra att vi åker hem. Tyvärr har vi inte fått ses så mycket som vi önskat men inser att det varken är roligt för sjuklingen att vi är där eller för oss med risk för att bli sjuka.
På vägen hem i bilen blir jag än mer illamående. På natten till måndagen går det inte att häjda så igår låg både jag och mannen med vinterkräksjukan. Blä. Som tur var klarade sig lillkillen. Det svåra var bara att försöka hålla honom sysselsatt när vi båda mådde som vi gjorde. Det blev bara till att köra varannan omgång.

Idag mår vi mycket bättre så imorgon blir det tillbaka till vardagen igen. Mannen till jobbet och jag och lillkillen har planerat in en promenix och matinhandling.
Härligt att vara tillbaka! 🙂

Annonser

One thought on “Helg och kräkis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s